Hyppää sisältöön
fi
en

BOPA rahoittaa ja kehittää Aasian mikrorahoituslaitoksia, ja yritys on myös mukana 2X Challenge -aloitteessa. Yksi BOPAn salkkuyhtiöistä on Pahal Financial Services Private Limited, jonka toimitusjohtaja Purvi Bhavsar on myös yksi yhtiön perustajista.

Lue tästä hänen ajatuksiaan yrityksen perustamisesta ja johtajuudesta.

Photo of Ms Purvi Bhavsar

Naisjohtajuutta mikrorahoitusalalla

Purvi Bhavsar on Pahal Financial Services Private Limited -yhtiön toimitusjohtaja ja yksi sen perustajista. Pahal toimii seitsemässä Intian osavaltiossa ja sen pääkonttori sijaitsee Ahmedabadissa. Pahalista tuli yksi BOPAn salkkuyhtiöistä vuonna 2018. Yhtiöllä on yli 700 000 naispuolista asiakasta, joiden elämänlaatua he haluavat parantaa.

Mistä työurasi alkoi? Millainen tausta sinulla on?

Valmistuin Ahmedabadissa sijaitsevasta H.L College of Commercesta ja aloitin urani Kotak Mahindra Finance Limited -yhtiössä vuonna 1993. Ensimmäisten kuuden vuoden aikana työskentelin useissa eri rahoitusalan yrityksissä ja pankeissa, mikä auttoi tutustumaan lähemmin rahoitustuotteisiin ja kaupallisten pankkien perusasioihin.

Onko taustastasi ollut apua Pahalin tehtävissä?

Olen tehnyt paljon kaikenlaista pankeissa ja rahoituslaitoksissa – myyntiä, luottoja, asiakaspalvelua, teknologiakehitystä. Tämä auttaa navigoimaan Pahalin mikrorahoitusmatkaa: Moni asiakkaistamme on siirtymässä digitaalisiin pankkipalveluihin, ja siksi kokemukseni on arvokasta.

Millaisia haasteita kohtasitte perustaessanne Pahalia?

Haasteita oli oikeastaan kaksi:

a) Oli vaikeaa jättää mukava työ, jossa sekä asemani että kompensaatio olivat kohdillaan. Minun oli todella kerättävä rohkeutta uskaltaakseni aloittaa yrittäjänä.

b) Perustaessamme yritystä koko toimiala oli kriisin kourissa Andhra Pradeshin osavaltiossa annetun määräyksen jäljiltä. Ostamamme liiketoiminnan selviytyminen oli tiukoilla vuoden ajan ennen kuin vihdoin näimme valoa tunnelin päässä.

 

Oletko koskaan kohdannut toimitusjohtajana vaikeuksia siksi, että olet nainen? Miten selvisit niistä?

Olin 17 vuoden ajan liiketoiminnan eturintamassa ennen kuin perustimme Pahalin. Niissä rooleissa ei usein nähdä naisia. Olin siis tottunut tietynlaisiin haasteisiin jo aiemmin. Henkilökohtaisesti uskon siihen, että naiset asettavat itselleen paljon enemmän rajoitteita kuin muut. Kyse on ennen kaikkea omasta ajatusmaailmastasi.

Jokaisella askeleella voi kohdata haasteita, ja paras tapa selvitä niistä on kohdata ne silmästä silmään! Rauhallisempina aikoina on jatkettava oman osaamisensa kehittämistä ja uusien taitojen hankkimista – oppimista ei koskaan saa lopettaa, vaan on jatkuvasti valmistauduttava uusiin haasteisiin.

Onko koronalla mielestäsi ollut mitään myönteisiä vaikutuksia yhtiön toimintaan?

Meneillään oleva pandemia on koko maailmaa koskettava haaste. Meidän kaikkien on opittava elämään sen kanssa. Mikrorahoitussektori ylipäätään, ehkä etenkin Intiassa, on kestävä ja osoittanut kerta toisensa jälkeen pystyvänsä uudistumaan. Nytkin digitaaliset ratkaisut ovat siirtyneet valokeilaan monilla toimialoilla, eikä mikrorahoitus ole siinä poikkeus. Meidän kaltaisemme mikrorahoituslaitokset ovat tarpeeksi joustavia tekemään muutoksia hyvissä ajoin. Etsimme mahdollisuuksia jokaisesta haasteesta ja meillä on kaikki mahdollisuudet olla pandemian jälkeen entistäkin vahvempia. Liiketoimintamallimme vahvuus yhdistettynä henkiseen pääomaan on kaiken perustana.

Millaisia neuvoja antaisit naisille, jotka haluavat menestyä urallaan?

• Keskity, uskalla, usko itseesi ja unelmiisi (koska jollet tee niin, ei kukaan muukaan sitä tee!)
• Useimmat tapaamani naiset kokevat joutuvansa valitsemaan uran ja henkilökohtaisen elämän välillä. Neuvoni on, ettei sitä valintaa kannata tehdä. Opettele mieluummin tasapainoa – se on vaikeaa, muttei mahdotonta.

Teksti ja kuvat: BOPA

 

Lue lisää:

BOPA edistää taloudellista osallisuutta ja naisten johtajuutta Aasiassa

”En tiennyt olevani luontainen johtaja” – Penda Healthissä Esther Mwikalin lahjat huomattiin

Photo of group of women with Purvi Bhavsar