Hyppää sisältöön
fi
en

23.1.2020

Nykyaikainen maataloustekniikka parantaa tuottavuutta Madagaskarissa

Madagaskarissa toimiva JTF Madagascar SARL on italialaisen uusiutuvaan energiaan erikoistuneen Tozzi Green SpA:n vuonna 2010 perustama yritys, joka tuottaa vastuullisesti muun muassa ravintokasveja ja eteerisiä öljyjä. Tozzi Greenillä on Madagaskarissa laajat, yhteensä noin 9 000 hehtaarin viljelyalueet, joilla kasvatetaan pääasiassa maissia ja soijapapua kotimaan markkinoille. Lisäksi se viljelee ruusugeraniumia ja muita eteerisiä öljyjä sisältäviä kasveja vientimarkkinoille. Tozzi Green toimii Madagaskarin lounaisosassa Ihoromben alueella noin 660 kilometriä maan pääkaupungista Antananarivosta. Sen omistamat maatilat eivät kuulu sähköverkkoon, sillä ne käyttävät pelkästään kestävää tuuli- ja aurinkovoimaa. Tozzi Green onkin vastuullisen viljelyn edelläkävijä Madagaskarissa. Se käyttää innovatiivisia ja vastuullisia kastelumenetelmiä: ravintokasviviljelmillä hyödynnetään sadevettä ja eteerisiä öljyjä sisältävien kasvien viljelmillä tihkukastelua.

Investointi parantaa maatalouden tuottavuutta

Finnfundin ja Belgian kehitysrahoittaja BIOn yhteensä noin 7,5 miljoonan euron investoinnin tavoitteena on parantaa maatalouden tuottavuutta Madagaskarissa, jossa ei vielä kunnolla hyödynnetä nykyaikaista maataloustekniikkaa. Rahoituksen avulla voidaan lisätä rehun raaka-aineena käytettävien maissin ja soijapavun tuotantoa, mikä vähentää tuontitarvetta. Lisäksi rahoituksen avulla kehitetään kestävämpiä prosesseja eteeristen öljyjen uuttamiseen.

”Tämä on Madagaskarin ensimmäisiä maataloushankkeita, jota rahoittaa kehitysrahoituslaitos. Kumppanuus auttaa kehittämään ja ottamaan käyttöön parhaita yritysvastuuseen ja ympäristöön liittyviä käytäntöjä. Tozzi Green on maataloustekniikan ehdoton edelläkävijä, joten pystymme auttamaan Madagaskaria hehtaarikohtaisen tuottavuuden ja elintarviketurvan parantamisessa”, sanoo Tozzi Green Madagaskarin toimitusjohtaja Alessandro Berti.

”Olemme ylpeitä siitä, että saimme kumppaniksemme JTF:n ja pystymme investointimme, ympäristö- ja yhteiskuntavastuuosaamisemme ja liiketoiminnan kehittämisen tukirahastomme avulla parantamaan heidän toimintansa vastuullisuus- ja kehitysvaikutuksia”, toteaa BIOn toimitusjohtaja Luuk Zonneveld.

”Tämä on ensimmäinen suora investointimme Madagaskarissa, ja oli hienoa saada kumppaniksi maan johtava maatalousyritys. Hankkeella näyttää jo nyt olleen merkittäviä kehitysvaikutuksia, joten on kiinnostavaa nähdä, miten paljon JTF Madagaskarin nykyaikainen maataloustekniikka voi parantaa tuottavuutta ja maan elintarviketurvaa”, sanoo Finnfundin apulaisjohtaja Jari Matero.

Tozzi Green on Madagaskarin suurin maissin ja soijapavun tuottaja, ja se luovuttaa osan sadostaan YK:n alaiseen Maailman ruokaohjelmaan. Yritys tuo alueelle tuloa tuottavaa toimintaa työllistämällä vuosittain satoja kausityöläisiä, ja lisäksi se tarjoaa paikallisille asukkaille lisätulon lähteitä, kuten sadonkorjuun jälkitöitä ja pienviljelyä. Sen toiminta on myös lisännyt paikallisten siemenlajikkeiden saatavuutta, mikä puolestaan parantaa elintarviketurvaa.

Lisätietoja:

Jari Matero, apulaisjohtaja ja salkkuvastaava, maa- ja metsätalous, jari.matero (a) finnfund.fi, puh. 040 523 2815

Soya_JTF Madagascar

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.

Lue seuraavaksi: