Hyppää sisältöön
fi
en

16.1.2024

Hanna Loikkanen nimitetty Finnfundin investointijohtajaksi

Hanna LoikanenHallitusammattilaisena ja kansainvälisen sijoitustoiminnan johtotehtävissä pitkään työskennellyt KTM Hanna Loikkanen on nimitetty valtio-omisteisen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja Finnfundin investointijohtajaksi. Loikkanen aloittaa tehtävässään tammikuussa 2024.

”Hannalla on laaja kokemus yksityisten yritysten menestyksekkäästä rahoittamisesta kehittyvillä ja siirtymämarkkinoilla. Operatiivisen kokemuksen lisäksi hän on toiminut useiden kehittyvillä markkinoilla toimivien yhtiöiden hallituksissa ja tuntee hyvin sijoittajien ja kehitysrahoittajien toimintakentän haasteet ja mahdollisuudet markkinoillamme ja sääntely-ympäristössämme. Olemme innoissamme saadessamme tiimiimme Hannan uniikin yhdistelmän asiantuntemusta ja kokemusta,” sanoo Finnfundin toimitusjohtaja Jaakko Kangasniemi.

Loikkanen on aiemmin työskennellyt johtotehtävissä muun muassa Nordeassa ja East Capitalissa. Loikkanen on myös vahva Venäjän-asiantuntija, sillä hän on työskennellyt johtotehtävissä FIMin, SEBin ja Merita pankin Venäjän yhtiöissä. Myös Finnfund on Loikkaselle entuudestaan jo tuttu, sillä hän on ollut johtokunnan jäsen keväästä 2020.

”Olen hyvin innoissani uudesta roolistani Finnfundissa, jossa yhdistyy kokemukseni toimia kehittyvillä markkinoilla sekä intohimoni kestävyyden ja vaikuttavuussijoittamisen teemoihin. Finnfund on kansainvälisesti arvostettu kehitysrahoittaja kehittyvillä markkinoilla, ja yhtiöllä on vahvaa sektoriosaamista muun muassa digitaalisen infrastruktuurin ja metsätalouden rahoittajana. Meillä on kaikki edellytykset jatkaa taloudellisesti kestävien ja vaikuttavien sijoitusten tekemistä. Odotan innolla yhteistyötä sidosryhmiemme kanssa,” linjaa Loikkanen.

 

Finnfund on suomalainen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja. Rakennamme kestävämpää tulevaisuutta ja luomme pysyviä vaikutuksia sijoittamalla yrityksiin, jotka ratkaisevat globaaleja kehityshaasteita. Sijoitamme vuosittain 200–250 miljoonaa euroa 20–30 yritykseen kehitysmaissa. Keskitymme erityisesti uusiutuvaan energiaan, kestävään metsätalouteen, maatalouteen, rahoitusalaan sekä digitaalisiin ratkaisuihin ja infrastruktuuriin. Yhteensä Finnfundin sijoitukset, sitoumukset ja sijoituspäätökset ovat noin 1,22 miljardia euroa, puolet niistä Afrikassa. Yhtiöllä on yhteensä 100 työntekijää Helsingissä ja Nairobissa. Lisätietoja osoitteessa www.finnfund.fi

 

Lisätiedot, materiaalit ja haastattelupyynnöt:

Hanna Loikkanen, investointijohtaja, hanna.loikkanen@finnfund.fi, puh. 040 724 1414
Jaakko Kangasniemi, toimitusjohtaja, jaakko.kangasniemi@finnfund.fi, puh. 040 577 7676
Unna Lehtipuu, viestintäjohtaja, unna.lehtipuu@finnfund.fi, puh. 040 624 0896

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.

Lue seuraavaksi: