Hyppää sisältöön
fi
en

26.1.2024

Finnfundin sijoitus tukee georgialaisen TBC-pankin vastuullista kasvua kohti nollapäästöjä

Finnfund on mukana hollantilaisen kehitysrahoittaja FMO:n johtamassa sijoittajaryhmässä, joka myöntää yhteensä 80 miljoonan euron lainan georgialaiselle TBC-pankille. ”Sijoitus mahdollistaa TBC:n vihreän lainasalkun kasvattamisen”, sanoo Finnfundin rahoituspäällikkö Ulla-Maija Rantapuska. ”TBC tekee esimerkillistä työtä vastuullisuuden ja ilmastokestävyyden edistämiseksi, ja pankin ESG-strategia tähtää nollapäästöihin ja vastuullisten lainojen määrän kasvattamiseen.”

Finnfundin lisäksi sijoittajaryhmään kuuluvat tanskalainen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja IFU ja SDG-painotteinen kehittyvien markkinoiden lainarahasto ILX Fund. Mukana ovat myös jo aiemmin TBC:hen sijoittaneet BlueOrchard Microfinance Fund ja Green for Growth fund. Tbilisissä 25.1. järjestetyssä allekirjoitustilaisuudessa oli läsnä myös Ekaterine Metreveli, Suomen kunniakonsuli Georgiassa.

”Saamamme laina vahvistaa TBC:n pääomitusta ja tukee pankin vastuullista ja osallistavaa kasvua. Tämä on kaikkien rahoittajien yhteinen sitoumus ja tavoite”, sanoo Vakhtang Butskhrikidze, TBC-pankin toimitusjohtaja.

Lisätietoja:
rahoituspäällikkö Ulla-Maija Rantapuska, 041 536 5631, ulla-maija.rantapuska@finnfund.fi

Median yhteydenotot:
viestintä- ja markkinointipäällikkö Valpuri Mäkinen, 050 3842105, valpuri.makinen@finnfund.fi

 

Lue lisää Finnfundin sijoituksista rahoituslaitoksiin

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.

Lue seuraavaksi: