Hyppää sisältöön
fi
en

17.10.2022

Finnfund laskee liikkeeseen 75 miljoonan euron kestävän kehityksen joukkovelkakirjalainan

Suomalainen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja Finnfund laskee liikkeeseen 75 miljoonan euron kestävän kehityksen joukkovelkakirjalainan.

Kolmen vuoden joukkovelkakirjalainan kuponkikorko on 6 kk Euribor + 125 korkopistettä. Joukkovelkakirjalainaa merkitsi noin 10 sijoittajaa, mukaan lukien pääosin kestävän kehityksen joukkolainoihin sijoittavia suomalaisia ja ulkomaisia sijoittajia. Joukkovelkakirjalaina on ensimmäinen liikkeeseenlasku vastikään laaditun Finnfundin kestävän kehityksen joukkovelkakirjalainojen viitekehyksen (Sustainability Bond Framework) alla.

Saatavat varat käytetään Finnfundin kestävän kehityksen joukkovelkakirjalainojen viitekehyksen mukaisiin sijoituksiin. Tämä tarkoittaa sellaisten vihreiden ja/tai sosiaalisesti kestävien lainojen, oman pääoman ehtoisten sijoitusten ja välirahoitusten rahoittamista ja/tai jälleenrahoittamista, joiden pääasiallisena tavoitteena on  ilmastonmuutoksen hillitseminen ja siihen sopeutuminen ja/tai heikommassa asemassa olevien väestöryhmien elin- ja terveysolojen parantaminen.

Liikkeeseenlasku tukee Finnfundin missiota tuottaa pysyviä vaikutuksia sijoittamalla yrityksiin, jotka ratkaisevat maailmanlaajuisia kehityshaasteita.

Samalla se vahvistaa Finnfundin tavoitetta edistää kestävää kehitystä tarjoamalla sijoitusmahdollisuuksia yksityisille sijoittajille. Vuoden alussa julkaistussa strategiassaan yhtiö linjaa tavoitteekseen nostaa rahoituksensa yksityisen pääoman osuus vähintään 50 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä. Yksityisen pääoman mobilisointi on avainasemassa YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden (Sustainable Development Goals, SDGs) saavuttamisessa kehitysmaissa: YK on arvioinut vuosittaisen rahoitusvajeen olevan jopa 2500 miljardia.

”Olemme iloisia sijoittajien antamasta luottamuksesta työllemme. Kestävä kehitys ja ilmastotoimet tarvitsevat rahoitusta, ja erityisesti tällaisena haastavana aikana kaltaisiamme sijoittajia tarvitaan. Maailman taloudellinen ja poliittinen tilanne ovat monella tavoin murroksessa, mikä on haaste mutta avaa sijoittajille myös uusia mahdollisuuksia”, sanoo Finnfundin toimitusjohtaja Jaakko Kangasniemi.

Liikkeeseenlaskun ainoana pääjärjestäjänä toimi Danske Bank A/S.

Kestävän kehityksen joukkovelkakirjalainojen viitekehys, riippumaton arvio sekä varmennusraportit löytyvät osoitteesta Kestävän kehityksen joukkovelkakirjalainat – Finnfund

Lisätietoja:
Olli Sinnemaa, talous- ja rahoitusjohtaja, olli.sinnemaa@finnfund.fi,  p. 050 422 6478
Kirsi Pere, viestintäpäällikkö, p. 040 620 9767, kirsi.pere@finnfund.fi (median yhteydenotot)

Finnfund on suomalainen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja. Rakennamme kestävämpää tulevaisuutta ja luomme pysyviä vaikutuksia sijoittamalla yrityksiin, jotka ratkaisevat globaaleja kehityshaasteita. Sijoitamme vuosittain 200–250 miljoonaa euroa 20–30 yritykseen kehitysmaissa. Keskitymme erityisesti uusiutuvaan energiaan, kestävään metsätalouteen, maatalouteen, rahoitusalaan sekä digitaalisiin ratkaisuihin ja infrastruktuuriin. Yhteensä Finnfundin sijoitukset, sitoumukset ja sijoituspäätökset ovat noin 1,12 miljardia euroa, puolet niistä Afrikassa. Yhtiöllä on 90 työntekijää. Lisätietoja osoitteessa http://www.finnfund.fi

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.

Lue seuraavaksi: