Hyppää sisältöön
fi
en

 

Vuosi 2020

COVID-19-pandemia hidasti merkittävästi investointeja toimintamaissamme, ja matkustusrajoitukset vaikeuttivat investointiprosessia. Kaikesta huolimatta pystyimme pitämään sijoitustoimintamme korkealla tasolla. Saavutimme tavoitteemme sijoituspäätösten suhteen, vaikkakaan ei määrällisesti. Finnfundin sijoitusomaisuus kasvoi 557 miljoonasta 608 miljoonaan euroon.

Lue lisää Finnfundin vuodesta vuosiraportistamme!

Annual Review 2020 (ENG, pdf) Tilinpäätös 2020 (pdf)

Salkku

710

miljoonaa euroa

Uudet sijoituspäätökset

206

miljoonaa euroa

Uusista rahoituspäätöksistä

98 %

kolmeen köyhimpään maaluokkaan
(€, OECD, DAC)

Investointien nettopäästöt

-134 679

t CO2-ekv. (2019)

Suoria työpaikkoja

82 000

(2019)

Puhdasta sähköä

8 200

gigawattituntia (2019)

Toimitusjohtajan katsaus

”Vastasyklinen lähestymistapa oli sitä, mitä kehittyvät markkinat kipeästi tarvitsivat. Jatkamalla samalla linjalla otimme merkittävän, muttei missään tapauksessa liiallisen riskin. Pidimme painopisteen ensisijaisilla toimialoillamme, mutta sijoitimme myös toimialoille, joilla on suora yhteys koronapandemiaan, kuten terveydenhuoltoon ja koulutukseen.”

Lue lisää toimitusjohtajan katsauksesta (pdf)
Jaakko Kangasniemi CEO of Finnfund

Jaakko Kangasniemi, toimitusjohtaja

Katso video

Investoinnit

Afrikka on edelleen Finnfundin ensisijainen investointikohde 56 % osuudella ja 58 % osuudella päätöksistä. Aasia on toisena kattaen kolmanneksen investoinneistamme. Kolminkertaisen vaikutuksen strategiamme mukaisesti jatkoimme investointeja matalatulotasoisiin maihin: 38 % rahoituksestamme meni vähiten kehittyneisiin maihin ja 60 % matalamman keskitulotason maihin. Vain 2 % kohdistui keskitulotason maihin.

Finnfundin sijoitusomaisuuden kasvu jatkui vahvana. Vuoden 2020 lopussa Finnfundin investoinnit olivat 710 miljoonaa euroa. Finnfundin investointisalkku sisälsi 206 sijoitusta.

Tutustu Finnfundin muihin investointeihin