Hyppää sisältöön
fi
en

Sarah Ndegwa, investointianalyytikko

“Aloitin urani yrityskauppojen parissa Nairobissa, jossa toimialueeseeni kuului koko Itä-Afrikka. Kolmen vuoden jälkeen tartuin mahdollisuuteen lähteä komennukselle Tukholmaan, jossa erikoistuin yritysjärjestelyiden taloudellisiin selvityksiin. Olen aina rakastanut numeroita, mutta elämänmuutos aloitti minussa ajatusprosessin, jonka seuraukseni huomasin haluavani olla osa muutosta. Halusin olla mahdollistamassa paremman elämän yhä useammille ihmisille. Tutustuin vaikuttavuussijoittamiseen ja täällä ollaan – Helsingissä, työskentelemässä vaikuttavuussijoittamisen parissa! Numerot ovat edelleen työni ytimessä, mutta saamme niiden avulla aikaan positiivisia vaikutuksia.

Investointianalyytikkona olen sekä erikoistunut että moniosaaja. Työni on arvioida jokaisen hankkeen kannattavuutta, mutta hankkeet ovat maantieteellisesti ja toimialoittain hyvin erilaisia. Aiemmassa työssäni keskityin Itä-Afrikkaan, mikä on tietysti vahvinta osaamisaluettani. Finnfundilla työskentely on kuitenkin tuonut työpöydälleni valtavan kirjon erilaisia maita ja toimialoja, mikä on ollut todella kiinnostavaa.

Työskentelen tiimeissä, joissa on hankevastaavan lisäksi vastuullisuuden, vaikuttavuuden ja lakiasioiden erikoisosaajia. Tämä on laajentanut näkemystäni vastuullisesta sijoittamisesta ja siitä, miten paljon työtä vaaditaan missiomme toteuttamiseen. Vastuullisten sijoitusten edistäminen näkyy organisaatiomme rakenteessa. Olen itse kotoisin Keniasta, ja minulle on merkityksellistä, että toimimme juuri kehittyvillä markkinoilla. Meillä kaikilla on erilaiset lähtökohdat, mikä johtaa usein erinomaisiin keskusteluihin ja parhaisiin tuloksiin.

Yhteinen sitoutuminen missioomme on yksi niistä asioista, joista pidän Finnfundissa eniten. Yhteinen näkemys työmme merkityksestä antaa voimaa.

Muutin Helsinkiin pandemian keskellä ilman, että olin käynyt kaupungissa koskaan aikaisemmin. Tämä vaati paljon uskallusta. Työskentelimme kaikki kotoa käsin ja kaikki oli minulle uutta. Kollegani tekivät kaikkensa viihtymiseni eteen, ja tulen arvostamaan sitä aina. Nyt kun olen asettunut Suomeen, voin liioittelematta sanoa, että Helsinki on yksi parhaista kaupungeista asua ja työskennellä lämpötiloista huolimatta – kaikki muu kompensoi pohjoisen sään haasteita. Tämä kaupunki osaa yllättää!”

 

Lisätietoja:
Investointitiimi
Etsitkö sijoittajaa – tutustu rahoitusprosessiin