Hyppää sisältöön
fi
en

Kuutti Kilpeläinen, rahoituspäällikkö

“Kiinnostuin kehittyvistä markkinoista ollessani opiskeluaikanani vaihdossa Shanghaissa. Sekä Kiinassa että myöhemmin työn parissa Hongkongissa viettämäni aika avasivat silmäni ja ymmärsin, miten monia erilaisia todellisuuksia maailmassa onkaan.

Taustani on liikepankki- ja rahoitusmaailmasta ja tulin Finnfundiin vaikuttavuuden perässä. Uskon, että sijoittaja voi vaikuttaa taloudelliseen kehitykseen ja tasa-arvon toteutumiseen etenkin kehittyvissä maissa. Fiksu raha voi saada muutosta aikaan. Työskentelen tiimissä, joka tekee sijoituksia digitaalisiin ratkaisuihin ja infrastruktuuriin. Olen vakuuttunut siitä, että digitaalinen kehitys on Finnfundin kohdemaiden kannalta ratkaisevaa.

Toimiala on hyvin monipuolinen, sillä tiimimme työskentelee niin pienten kuin suurtenkin projektien parissa ja sijoituskohteet vaihtelevat datakeskuksista kuluttajaratkaisuihin. Sijoitamme kannattaviin yrityksiin, joiden vaikuttavuuden arvioimme korkeaksi ja jotka edustavat kehittyvien markkinoiden koko digitaalista arvoketjua. Erityisesti keskitymme hankkeisiin Saharan eteläpuolisessa Afrikassa.

Finnfundilla on sijoituksia 53 maassa ja minulle eri maiden liiketoimintaympäristöihin tutustuminen on arvokas kokemus. Rahoituspäällikkönä tehtäväni on johtaa investointiprosessia alusta loppuun ja nautin siitä, että saan työskennellä yhdessä ihmisten kanssa jotka ovat ympäristö- ja yhteiskuntavastuun, vaikuttavuuden ja lakiasioiden huippuasiantuntijoita. Vahva tiimityö takaa sen, että jokainen sijoituksemme on kannattava, vastuullinen ja tuottaa mitattavia kehitysvaikutuksia.”

Lisätietoja:
Digitaaliset ratkaisut ja infrastruktuuri
Blogi: Siir­ty­mi­nen di­gi­taa­li­siin pank­ki­pal­ve­lui­hin ei ole pan­keil­le enää vaih­toeh­to vaan eli­neh­to