Hyppää sisältöön
fi
en

Riikka Thomson, ympäristö- ja yhteiskuntavastuutiimin päällikkö

Ympäristö- ja yhteiskuntavastuutiimiin tullaan hyvin erilaisilla taustoilla. Oma työhistoriani lienee sieltä erikoisimmasta päästä, sillä olen alkuperäiseltä koulutukseltani sairaanhoitaja. Asuin 23 vuotta eri puolilla Afrikkaa ja päädyin vuosien varrella työskentelemään yritysten turvallisuuden ja terveydenhuollon parissa yksityisellä sektorilla.

Finnfundin selkeät prosessit ja hyvä perehdytysohjelma auttoivat sopeutumaan uusiin asioihin nopeasti, mutta jokainen päivä on edelleen oppimista. Tuon oman tärkeän osaamiseni tiimiin samalla, kun kokeneemmat neuvovat ja opastavat omissa erikoisalueissaan. Ympäristö- ja yhteiskuntavastuutiimi koostuu rautaisista ammattilaisista ja minun tehtäväni tiimin päällikkönä on ennen kaikkea koordinoida kokonaisuutta niin tiimin sisällä kuin muidenkin sidosryhmien kanssa.

Työskennellessäni Afrikassa ymmärsin, miten suuri merkitys työpaikkojen luomisella on sekä yksilölle että yhteiskunnalle. Palkkapussin avulla taloon saadaan vaikka peltikatto ja lapset pääsevät kouluun. Näin jatkuvasti, miten vaikeaa rahoituksen saaminen on yrityksille ja miten ilman sitä on mahdotonta luoda kasvua. Siksi minun onkin niin helppo löytää motivaatio omaan työhöni. Koen, että kehitysrahoittajana edistämme nimenomaan paikallisten yritysten mahdollisuutta tehdä itsenäisiä päätöksiä oman maansa ja sektorinsa kehittämisestä.

Finnfund on fantastinen työpaikka. Jokainen päivä on erilainen, jokaisessa hankkeessa on uusia asioita ja samalla kun oppii koko ajan uutta, on opit suodatettava kokemuksen läpi. Teemme töitä projektiluontoisesti ja vaikutun jatkuvasti siitä, miten osaavia ihmisiä meillä on eri tiimeissä. Sen lisäksi meistä pidetään todella hyvää huolta!”

Lisätietoja:
Ympäristö- ja yhteiskuntavastuutiimi
Yritysvastuu