Hyppää sisältöön
fi
en

16.12.2022

Finnfund ja MLR Forestal vahvistavat luonnon monimuotoisuutta Nicaraguassa

Suomalainen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja Finnfund ja MLR Forestal, nicaragualainen peltometsätalouteen keskittynyt yhtiö, ovat käynnistäneet innovatiivisen hankkeen, jonka tavoitteena on ennallistaa 554 hehtaaria luontoarvoiltaan heikentynyttä metsää. Luonnon monimuotoisuus ja myös sen parantamisen potentiaali ovat alueella merkittävät.

Vuonna 2013 perustettu ja Finnfundin vuodesta 2019 rahoittama MLR Forestal on keskittynyt erityisesti tiikin ja kaakaon tuottamiseen. Yhtiöllä on hallussaan noin 5 000 hehtaaria maata, josta suurin osa Siunan ja pieni osa Bonanzan alueilla. Alueet ovat tunnettuja korkeasta luonnon monimuotoisuudesta, ja ne sijaitsevat lähellä useita suojelualueita, jotka tunnetaan nimellä Bosawas Biosphere Reserve.

MLR Forestal on jo aiemmin pyrkinyt suojelemaan ja vahvistamaan luonnon monimuotoisuutta omalla toiminta-alueellaan, ja Finnfundin sekä hollantilaisen kehitysrahoittaja FMO:n avulla suunnitelmallisuutta ja seurantaa on kehitetty edelleen. MLR Forestalilla on kansainvälinen, vastuullisen metsänhoidon Forest Stewardship Council Forest ManagementTM -sertifiointi (FSC-FM TM) sekä kaakaon osalta Rainforest Alliance -sertifiointi. Yli 28 prosenttia yhtiön toiminta-alueesta on suojeltu.

Finnfundin rahoituksen tuella yhtiö toteuttaa nyt kunnianhimoisen ennallistamisohjelman, jonka tavoitteena on linkittää arvokkaita luontoalueita entistä paremmin toisiinsa. Alueelle istutetaan paikallisia puulajeja ja kokeillaan eri lajien ja istutustapojen soveltuvuutta. Eri ekosysteemien ja luontotyyppien parempi linkittyminen vahvistaa luonnon monimuotoisuutta sekä ekosysteemipalvelujen laatua. Esimerkiksi jokien suoja-alueiden ennallistaminen parantaa veden laatua, joka edelleen parantaa sekä luonnon monimuotoisuutta että vesistön vaikutusalueella asuvien ihmisten elämää.

MLR Forestal on rekisteröinyt hankkeen Verified Carbon Standard -ohjelman mukaisesti. Yhtiö myy päästövähennyksiä luonnon monimuotoisuutta parantavan toimintaohjelman vastineeksi, ja varat käytetään ennallistamistyöhön.

“Olemme innoissamme tästä yhteistyöhankkeesta MLR Forestalin kanssa. Yhtiö on osoittanut kiinnostusta ja sitoutumista luonnon monimuotoisuuden suojeluun ja vahvistamiseen. Yhteistyön kautta pyrimme viemään tätä työtä entistä korkeammalle tasolle niin, että hyötyjinä ovat niin luonto ja ekosysteemipalvelut Nicaraguassa, nicaragualaiset, kuin MLR Forestal ja koko toimiala laajemminkin”, sanoo Finnfundin ympäristö- ja yhteiskuntavastuuasiantuntija Harold Gordillo.

“Kestävä metsätalous on yksi päätoimialoistamme ja uskomme vahvasti siihen, että yrityksillä voi olla merkittävä rooli taistelussa luontokatoa ja ilmastonmuutosta vastaan. Toivomme, että MLR:n esimerkki ja hankkeesta saatavat opit voivat kannustaa ja auttaa myös muita yrityksiä suojelemaan ja vahvistamaan luonnon monimuotoisuutta sekä vahvistamaan metsien vaikutusta ilmastonmuutoksen hillitsemisessä,” sanoo Finnfundin kehitysvaikutusneuvonantaja Anne Arvola.

“Tämä luonnon ennallistamishanke kuvastaa hyvin MLR Forestalia. Haluamme olla taloudellistesti elinvoimainen, ympäristön kannaltallisesti ja sosiaalisesti kestävä yhtiö. Vahvistamalla näiden 554 hehtaarin monimuotoisuutta teemme tavoitteistamme totta. Tämä on merkittävä hanke yksityiselle yritykselle Nicaraguassa, ja sitä olisi ollut vaikea toteuttaa ilman Finnfundin kaltaista kumppania”, sanoo Luis López, MLR Forestalin kestävän kehityksen johtaja.

Lue myös:

Anne Arvola: We need ambitious targets for nature and biodiversity – Finnfund (englanniksi)

Lisätietoa:

Anne Arvola, kehitysvaikutusneuvonantaja, Finnfund, p. 044 356 4590, anne.arvola@finnfund.fi (paikalla COP15-kokouksessa Montrealissa 18.12. asti)
Harold Gordillo, ympäristö- ja yhteiskuntavastuuasiantuntija, Finnfund, p. 045 167 9595, Harold.gordillo@finnfund.fi

Kirsi Pere, viestintäpäällikkö, Finnfund, p. 040 620 9767, kirsi.pere@finnfund.fi (median yhteydenotot)
Luis López, kestävän kehityksen johtaja, MLR Forestal, p. +505 8701-7685, llopez@mlr.com.ni

Finnfund on suomalainen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja. Rakennamme kestävämpää tulevaisuutta ja luomme pysyviä vaikutuksia sijoittamalla yrityksiin, jotka ratkaisevat globaaleja kehityshaasteita. Sijoitamme vuosittain 200–250 miljoonaa euroa 20–30 yritykseen kehitysmaissa. Keskitymme erityisesti uusiutuvaan energiaan, kestävään metsätalouteen, maatalouteen, rahoitusalaan sekä digitaalisiin ratkaisuihin ja infrastruktuuriin. Yhteensä Finnfundin sijoitukset, sitoumukset ja sijoituspäätökset ovat noin 1,12 miljardia euroa, puolet niistä Afrikassa. Yhtiöllä on yhteensä 100 työntekijää Helsingissä ja Nairobissa. Lisätietoja osoitteessa http://www.finnfund.fi

MLR Forestal is an agroforestry company that operates mainly in the municipality of Siuna, in the North Caribbean Coast of Nicaragua. The company establishes and manages of Teak plantations and Cocoa plantations in association with Teak. These are impact investments that are economically viable, environmentally sustainable and socially responsible. The plantations have three main products: fine aroma cocoa, teak wood and charcoal. MLR Forestal is a private investment with Canadian, American and Nicaraguan capital established in 2013. The operation as of November 2022 has 3,101.57 hectares divided into 1,387.96 ha. of cocoa with teak shade, 1,673.94. of exclusive plantation of teak and 1,450.80 ha. ha. of conservation areas destined for the exclusive protection of forests and biological diversity in the buffer zone of the Bosawas Biological Reserve, in accordance with the Sustainable Development Goals SDG. The company aims to reach a coverage of 6,069.18 ha. by 2030, which would be divided into 1,492.05 ha. of cocoa with teak shade, 2,811.35 ha. of teak and a total of 1,765.78 ha. destined for conservation.

Kommenttisi odottaa hyväksyntää.
Kategoriat

Lue seuraavaksi: