Hyppää sisältöön
fi
en

Finnfund on suomalainen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja. Rakennamme kestävämpää tulevaisuutta ja luomme pysyviä vaikutuksia sijoittamalla yrityksiin, jotka ratkaisevat globaaleja kehityshaasteita. Sijoitamme vuosittain 200–250 miljoonaa euroa 20–30 yritykseen kehitysmaissa. Keskitymme erityisesti uusiutuvaan energiaan, kestävään metsätalouteen, maatalouteen, rahoitusalaan sekä digitaalisiin ratkaisuihin ja infrastruktuuriin. Yhteensä Finnfundin sijoitukset, sitoumukset ja sijoituspäätökset ovat noin 1,22 miljardia euroa, puolet niistä Afrikassa. Yhtiöllä on yhteensä 100 työntekijää Helsingissä ja Nairobissa.

 

Haemme

AML Compliance -asiantuntijaa

toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen Ruoholahteen, Helsinkiin.

Millainen tehtävä on kyseessä

Haemme nyt Compliance-tiimiimme kokenutta AML Compliance -asiantuntijaa työskentelemään rahanpesun estämiseksi vastuullisemman liiketoiminnan puolesta. Tehtävän ytimessä on tunnistaa Finnfundin asiakkaita lainsäädännön ja Finnfundin ohjeistuksen mukaisesti. Yhdessä kollegoidesi kanssa kehität myös Finnfundin riskienhallintaa ja KYC-toimintatapoja rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämiseksi.

Työskentelet erityisasiantuntijana neljän hengen tiimissä, jossa arvostetaan rentoa ilmapiiriä ja aikaansaavaa työotetta. Tehtävä on uusi Finnfundissa, joten työnkuva tarkentuu osaamisesi ja kokemuksesi mukaan. Toivomme, että sinulla on aiempaa kokemusta rahanpesun estämisestä ja KYC-prosesseista sekä kiinnostusta pakoteasioita kohtaan.

Työssäsi AML Compliance -asiantuntijana

  • vastaat sekä uusien että olemassaolevien hankkeiden KYC-selvitysten tekemisestä KYC Officereiden kanssa
  • vastaat Finnfundista tehtävien KYC-selvitysten tekemisestä KYC Officereiden kanssa
  • osallistut KYC-selvityksiin liittyvien kysymysten ratkaisuun
  • teet pakote- ja KYC-seulontoja
  • huolehdit AML- ja pakoteasioihin liittyvästä ohjeistuksesta ja neuvonnasta
  • osallistut Finnfundin henkilökunnan kouluttamiseen AML- ja pakoteasioissa
  • osallistut AML- ja pakotesääntelyn seuraamiseen
  • ylläpidät Finnfundin sisäisiä AML- ja pakoteohjeistuksia
  • autat tunnistamaan ja arvioimaan AML- ja pakoteriskejä
  • osallistut Finnfundin AML- ja pakoteprosessien kehittämiseen yhdessä muiden tiimiläisten kanssa.

Lisäksi avustat tiimin vastuualueelle kuuluvien tehtävien hoidossa sekä osallistut sidosryhmäyhteistyöhön muiden eurooppalaisten kehitysrahoittajien kanssa.

Millaista osaajaa haemme?

Toivomme, että sinulla on tehtävään soveltuvan tutkinnon lisäksi vähintään 3-5 vuoden laaja-alainen kokemus AML:n parissa työskentelystä esimerkiksi luotto- tai rahoituslaitoksessa, sijoitus- tai rahoitusyhtiössä tai asianajotoimistossa.

Olet ratkaisukeskeinen, tarkka ja kykenet työskentelemään myös paineen alla. Pystyt omaksumaan nopeasti uusia työtapoja ja hahmottamaan suuria kokonaisuuksia. Työskentelyotteesi on itseohjautuva ja analyyttinen. Viihdyt dynaamisessa ja joustavassa työympäristössä. Tunnet hyvin rahanpesun ja terrorismin estämistä koskevan lainsäädännön, ja talouspakotteet ovat sinulle niin ikään tuttu asia. Eduksi katsomme, jos sinulla on compliance-asiantuntemusta, kokemusta rahanpesuriskien arvioinnista tai KYC-prosessien kehittämisestä.

Finnfundin työympäristö on englanninkielinen, joten tehtävä edellyttää sujuvaa suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Hyvät IT-taidot ovat myös tarpeen.

Mitä tarjoamme

Tarjoamme mielenkiintoisen tehtävän dynaamisessa Compliance-tiimissä, jossa on tilaa myös ammatilliselle kehittymiselle. Uudessa tehtävässä sinulla on mahdollisuus kehittää Finnfundin AML-riskienhallinnan ja KYC-toimintatapojen kokonaisuutta. Yhteistyö eurooppalaisten kehitysrahoittajien kanssa antaa mahdollisuuden kehittää sekä kansainvälistä osaamistasi että verkostojasi.

Joustavat työajat, kattava työterveyshuolto ja yhdessä harrastaminen ovat Finnfundin tapoja kannustaa henkilöstöä huolehtimaan jaksamisestaan ja hyvinvoinnistaan. Työskentelemme hybridimallin mukaisesti, ja useimmat meistä ovat Ruoholahden-toimistollamme 2-3 päivänä viikosta. Tuemme henkilöstön hyvinvointia lisäksi lounas-, liikunta- ja virike-eduilla. Voit myös halutessasi hyödyntää Finnfundin tukemaa julkisen liikenteen työmatkaetua tai polkupyöräetua. Tervetuloa työskentelemään viihtyisiin tiloihimme Ruoholahteen yhdessä asiantuntevan tiimimme kanssa!

Ota yhteyttä

Lisätietoja tehtävästä antaa Senior Compliance Counsel Terhi Hannula, puh. 050 586 8376 torstaina 4.1. klo 14:00 – 16:00 tai maaanantaina 8.1. klo 14:00 -16:00. Muina aikoina tiedusteluihin vastaa Senior HR Consultant Martti Kangas/HR Legal Services Oy, puh. 040 700 7754.

Kiinnostuitko? Jätä CV ja hakemus palkkatoiveineen viimeistään sunnuntaina 14.1. Hakemuksen voit jättää tämän linkin kautta.

Lue lisää Finnfundista työnantajana ja tutustu finnfundilaisiin!