Hyppää sisältöön
fi
en

 

Vuosi 2021

Vuonna 2021 koronakriisi ja poliittiset levottomuudet vaikuttivat työhömme monessa maassa. Missiomme mukaisesti jatkoimme toimintaamme: ylitimme tavoitteemme sekä sijoitusten määrässä että volyymissa. Vuoden lopussa Finnfundin sijoitukset, sitoumukset ja sijoituspäätökset olivat noin 1,12 miljardia euroa, puolet niistä Afrikassa.

Samalla otimme merkittäviä askelia vaikuttavuudessa ja vastuullisuudessa. Päivitimme myös strategiamme, joka määrittää Finnfundin suuntaviivat vuoteen 2025.

Lue lisää vuosikertomuksestamme.

Annual Report 2021 (ENG, pdf) Tilinpäätös 2021 (pdf)

Katso video

Katso video Finnfundin
vuodesta 2021!

Tiivistimme vuoden kuulumiset lyhyeen videoon (englanniksi).

Salkku

780

miljoonaa euroa

Uudet sijoituspäätökset

241

miljoonaa euroa

Uusista rahoituspäätöksistä

98 %

kolmeen köyhimpään maaluokkaan
(€, OECD, DAC)

Investointien nettopäästöt

-177 136

t CO2-ekv. (2020)

Suoria työpaikkoja

83 000

(2020)

Puhdasta sähköä

6 300

gigawattituntia (2020)

Toimitusjohtajan katsaus

”Resilienssi on se sana, joka kuvaa parhaiten vuotta 2021. Se kuvaa sekä ihmisten sietokykyä pandemian sekä politiikan ja markkinoiden myllerryksen keskellä että koko planeetamme kykyä sopeutua ilmaston muuttumiseen”, sanoo Finnfundin toimitusjohtaja Jaakko Kangasniemi.

”Koronapandemian vaikutusten voimakkuus ja odottamattoman pitkä kesto ovat vaikuttaneet toimintaamme ja hankkeisiimme eri puolilla maailmaa jo toisena vuotena peräkkäin. Vaikka olemme joutuneet rajoittamaan matkustamista kohdemaihimme,  olemme panostaneet voimakkaasti monitorointiin ja yhteistyöhön sijoitustemme ja muiden kumppaneiden kanssa. Tämän tuloksena Finnfund on pysynyt kurssissa: sijoitustoimintamme on ollut aktiivista ja missiomme mukaista.”

Lue lisää toimitusjohtajan katsauksesta (pdf)
Jaakko Kangasniemi CEO of Finnfund

Jaakko Kangasniemi, toimitusjohtaja

Katso video

Investoinnit

Koronaviruspandemia ja erityisesti siitä johtuvat matkustusrajoitukset vaikeuttivat uusien rahoituspäätösten valmistelua. Uusien rahoituspäätösten valmistelua koskevat tavoitteet vuodelle 2021 (200 milj. euroa ja 22 sijoitusta) ylittyivät kuitenkin selvästi: vuonna 2021 valmisteltiin 28 uutta sijoitusta yhteensä 241 miljoonalla eurolla.

Näistä rahoituspäätöksistä 57 prosenttia kohdistui Afrikkaan, ja 98 prosenttia kolmeen köyhimpään OECD DACin maaluokkaan.

Tutustu Finnfundin investointeihin