Hyppää sisältöön
fi
en

Veera Mäenpää, lakimies

”Minusta piti alun perin tulla näyttelijä. Ihan niin ei käynyt. Valmistuin asianajajaksi Englannista luettuani ensin Helsingissä uskontotieteitä humanistisessa tiedekunnassa. Jätin työni amerikkalaisessa asianajotoimistossa Lontoossa kolmen vuoden jälkeen ja tein parin vuoden reppureissun Aasiaan, jossa rakastuin erityisesti Vietnamiin. Jäin oikeastaan sille tielle löytäessäni työpaikan kansainvälisestä asianajotoimistosta Hanoista. Vietnam oli silloin yksi Aasian tiikereistä ja lontoolaisille asianajajille oli kova kysyntä. Olen asunut Vietnamissa kahdessa jaksossa yhteensä kymmenen vuoden ajan.

Vuonna 2015 katselin ympärilleni työnhakumielessä kohteena käytännössä koko maailma. Pohdin Singaporeen muuttamista, mutta yhtäkkiä silmiini osui avoin paikka Finnfundilla koti-Suomessa. Vuodesta 2016 olen työskennellyt täällä lakimiehenä.

Työssäni kiehtoo se, että pystyn keskittymään rahoitusjuridiikkaan samalla kun toimimme kehittyvissä maissa, joissa jokaisessa on omanlaisensa lainsäädäntö ja sen mukanaan tuomat kommervenkit. Vietnamin-vuodet opettivat minulle ennen kaikkea luovaa ongelmanratkaisua. Saan jatkuvasti perehtyä uusiin asioihin ja markkinoihin. Omaa erikoisalaani ovat lainat ja lainojen uudelleenjärjestelyt. Haluan oppia lisää myös muista rahoitusinstrumenteista, ja Finnfundissa siihen tarjoutuu erinomainen mahdollisuus. Kouluttaudumme kollegoideni kanssa jatkuvasti ja olenkin sitä mieltä, että Finnfund sopii työpaikkana lakimiehelle joka haluaa kehittyä ja myös jakaa omaa osaamistaan muille. Tässä työssä joustavuus ja epävarmuuden sietokyky ovat kaikki kaikessa. Hankkeemme ovat usein monimutkaisia ja työläitä ja useissa maissa toimiminen tuo oman mausteensa tekemiseen.

Motivaationi lähtee Finnfundin toiminnan kehitysvaikutuksista. Vaikkemme ajattelekaan työmme tuloksia jatkuvasti, on työyhteisössä yleisesti hyvä fiilis ja positiivinen pohjavire – kaikki tiedostavat tekevänsä merkityksellistä työtä. Itselleni lähinnä sydäntä ovat mikrorahoitushankkeet, joiden suora vaikutus köyhimpien naisten asemaan on merkittävä. Meitä myös kannustetaan lähtemään paikan päälle tutustumaan kohdemaiden ja hankkeidemme arkitodellisuuteen.

Myös taloudellisen tuloksen tekeminen motivoi minua, sillä palautuneet varat investoidaan uusiin kohteisiin. Mitä paremmin hankkeemme tuottavat, sitä enemmän hyvää voimme tehdä jatkossa.

Henkilökohtaisella tasolla arvostan Finnfundin tarjoamaa tasapainoa työn ja perheen välille. Kokemus kehitysrahoituksen alalta avaa myös monia ovia tulevaisuudessa.”

Lisätietoja:
Finnfundin lakitiimi