Hyppää sisältöön
fi
en

Victor Fagerlund, lakimies

”Olen pienestä asti halunnut juristiksi, mutta lukion jälkeen kävin eräopaskoulutuksen Pohjanmaalla. En kuitenkaan jäänyt sille tielle, vaan aloitin opiskelut oikeustieteellisessä ja tein samalla töitä asianajotoimistoissa ensimmäisestä opiskeluviikosta alkaen. Oli hyödyllistä päästä tutustumaan ammatin arkeen jo opiskeluaikana.

Valmistuttuani tein juristin töitä asianajotoimistossa yritysjärjestelyiden eli M&A:n parissa. Työpöydällä oli Suomen isoimpia yrityskauppoja ja huomasin innostuvani niistä. Töitä tehtiin isossa tiimissä pitkään ennen kuin kaupoista tuli etusivun uutisia. Pidin siitä, että pääsin tekemään haastavia asioita, joita usein kukaan ei ollut tehnyt aikaisemmin – luomaan niin sanotusti juridista uutta ja uusia käytäntöjä. Moni ei miellä juristin ammattia luovaksi, mutta sitä se kyllä välillä on!

Sama luovuus kiehtoo minua myös työssäni Finnfundilla. Meneillään on koko ajan 10-15 hanketta ja on osattava jakaa aikansa niiden välillä. Ajatustyö on vaativaa, mutta antoisaa.

Olin aiemmin päässyt työssäni tutustumaan rahastojen maailmaan ensin vaihto-ohjelman kautta työeläkeyhtiössä ja sen jälkeen asianajotoimistossa. Finnfundissa houkutti mahdollisuus päästä tekemään töitä osana tiimiä sen sijaan, että seuraisi projekteja vain lyhyen aikaa kuten asianajotoimistossa. Finnfund on harvinainen työnantaja Suomessa: meillä pääsee tekemään jatkuvasti hyvin vaihtelevia transaktioita ympäri maailmaa. Myös yrityksen missio kiinnosti, halusin työlläni olevan merkitystä. Vaikka transaktiot ovat teknisesti hyvin samanlaisia kuin muissakin yrityksissä, tiedän niiden tähtäävän siihen, että luomme hyvinvointia kohdemaihimme. Se motivoi.

Finnfundissa uran ja perhe-elämän yhdistäminen on mahdollista. Olen itse ollut perhevapaalla useampaan otteeseen ja teen tällä hetkellä lyhyempää työpäivää lasten ollessa pieniä. Kun lapset tulevat päiväkodista, laitan läppärin kiinni ja keskityn hetken ajan vain heihin.”

 

Lisätietoja:
Finnfundin lakitiimi