Hyppää sisältöön
fi
en

Suvi Lähdevuori, järjestelmäkehittäjä

”Opiskelin Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa rahoitusta, sivuaineenani maisterivaiheessa oli kansantaloustiede. Kandivaiheen sivuopinnot suoritin Tecnológico de Monterreyssä Meksikossa keskittyen markkinointiin ja kansainväliseen kauppaan. Kesällä 2012 tulin kesätyöntekijäksi Finnfundin hallinnoimaan Finnpartnershipiin ja jäin oikeastaan sille tielle.

Finnpartnershipissä pääsin hyvin konkreettisesti näkemään, miten suomalaiset toimijat voivat luoda kumppanuuksia kehitysmaissa. Kumppanit saavat vauhtia omaan liiketoimintaansa ja tuottavat kehitysvaikutuksia kohdemaihin.

Muutaman vuoden kuluttua sain mahdollisuuden siirtyä Finnfundin puolelle investointianalyytikoksi, mikä tietysti oli luontevaa koulutustaustani kannalta. Viihdyin hanketyössä hyvin, mutta jotain loksahti kohdalleen kun olin mukana mittavassa järjestelmäkehityshankkeessa. Huomasin olevani kiinnostunut ICT-asioista ja olevani hyvä niissä! Osaamistani liiketoiminnan puolelta arvostettiin ja opin joka päivä uutta. Lopulta siirryin asteittain kokonaan ICT-tiimiin järjestelmäkehittäjäksi. Tunnen liiketoiminnan tarpeet ja vaatimukset ja puhun samaa kieltä esimerkiksi investointitiimin kanssa. Tämä on kallisarvoista järjestelmäkehityksessä, jota tehdään meillä siis tarpeiden pohjalta eikä perinteisen ICT-vetoisesti.

Punaisena lankana urallani kulkee tunne työni merkityksellisyydestä. Olen yhteiskunnallisesti aika valveutunut ja jonkinasteinen viherpiipertäjä. Vaikka en itse olekaan enää suoraan hanketyössä kiinni, pystyn omalla työlläni luomaan toiminnalle parhaat mahdolliset edellytykset. Motivaatiotani lisää varmasti myös se, että aiemmissa työtehtävissäni olin tosi läheisessä yhteistyössä hankeyhtiöiden kanssa ja näin, mitä saimme yhdessä aikaan.

Minulle on tärkeää päästä oppimaan uutta, ja siihen täällä on tarjoutunut paljon mahdollisuuksia. Kuka tietää, mitä kaikkea vielä tulee eteen?”

Lisätietoja:
Finnfundin hallintotiimi