Hyppää sisältöön
fi
en

Suvi Wilén, riskianalyytikko

”Rahoitusala oli opiskelun alkuaikoina minulle yksi vähiten kiinnostavista suuntautumisvaihtoehdoista. Mielikuvana oli pitkät päivät ja huono tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä. Onneksi päädyin sattuman kautta Finnfundille ensin kesätöihin ja sitten osa-aikaiseksi, koska huomasin olleeni täysin väärässä alan suhteen. Maisterin paperit saatuani en edes harkinnut muita mahdollisuuksia vaan tartuin tarjoukseen siirtyä kokopäivätoimisesti Finnfundille vuonna 2018.

Matkani on kulkenut riskienhallinnan traineesta portfolioanalyytikoksi ja riskianalyytikoksi. Olen itse pystynyt vaikuttamaan toimenkuvaani ja käynyt jatkuvaa dialogia siitä, mihin suuntaan haluan kehittyä. Konkretiaa on tuonut se, että olen päässyt tutustumaan salkkuyhtiöihimme erityisesti osallistumalla Portfolio Management Committee -kokouksiin sekä toimiessani investointikomitean sihteerinä. Investointikomitea olikin varsinainen näköalapaikka, jossa sijoituksemme tulivat tutuiksi!

Finnfundissa oppiminen ei lopu koskaan. Täällä annetaan mahdollisuus sekä oppia työssä että osallistua koulutuksiin. Kohdemaita ja toimialoja on valtavasti ja ne ovat keskenään hyvin erilaisia ja myös jokainen sijoitus on omanlaisensa. Olen itse innokas oppimaan jatkuvasti uutta, ja siksi viihdynkin täällä niin hyvin. Nykyisin vastaan hankkeidemme riskiluokituksista ja niiden päivittämisestä ja kehitän riskiluokitusprosessiamme. Tiedän, että minulla on mahdollisuus kehittyä sekä tiimissämme että omassa roolissani. Viime aikoina olen perehtynyt muun muassa corporate governance -asioihin sekä yhteistyöhön muiden eurooppalaisten kehitysrahoittajien kanssa.

Meillä on mahtava työporukka, todella osaavia ihmisiä. Vaikuttavuussijoittajan ja kehitysrahoittajan työllä on myös merkitystä.”

Lisätietoja:
Talous, riskienhallinta ja treasury -tiimi