Hyppää sisältöön
fi
en

Jari Matero, apulaisjohtaja ja salkkuvastaava, maa- ja metsätalous

”Opiskelin diplomi-insinööriksi Oulussa ja aloitin urani tehdasteollisuudessa. Päädyin vuosituhannen vaihteessa Intiaan työnantajani harjoitteluohjelman kautta. Siellä ollessani ymmärsin, mitä äärimmäinen köyhyys tarkoittaa. Ensimmäisinä öinä en pystynyt nukkumaan, olin niin järkyttynyt näkemästäni.

Myöhemmin opiskelin Lontoossa rahoitusta ja kansantaloustiedettä. Tutustuin ihmisiin eri puolilta maailmaa ja kiinnostuin kansainvälisestä urasta. Sattuman kautta törmäsin Suomeen palattuani Finnfundiin. Tajusin löytäneeni unelmieni työpaikan, jossa yhdistyvät kansainvälisyys, kehittyvissä maissa toimiminen ja rahoitusala. Aluksi sopivia paikkoja ei ollut tarjolla, mutta myöhemmin minua onnisti ja aloitin investointianalyytikkona vuonna 2006. Rahoituspäälliköksi siirryin vuonna 2009. Olen edelleen sitä mieltä, että olen unelmatyöpaikassani.

Rahoituspäällikkönä toimin tavallaan hankkeiden projektipäällikkönä. Työssä on tärkeää olla proaktiivinen, analyyttinen ja objektiivinen. On myös otettava omistajuutta. Rahoitus perustuu ihmisten välisiin transaktioihin ja luottamukseen, on oltava ihmistaitoja ja sosiaalista älykkyyttä.

Kohdemaat ovat erilaisia ja jokainen hanke on ainutlaatuinen, mikä tarkoittaa jatkuvaa oppimista. Kaikkia hankkeita yhdistää niiden merkityksellisyys: taloudellisen tuoton lisäksi edellytämme hankkeilta positiivisia kehitysvaikutuksia. Paikan päällä kohdemaissa ymmärtää, millaisia haasteita hankkeemme ovat ratkaisemassa.

Finnfund on kyllä uniikki työpaikka Suomessa. Mielestäni missään muussa rahoitusalan työpaikassa et saa yhtä laaja-alaista rahoitusalan kokemusta kuin täällä.”

 

Lisätietoja:
Investointitiimi
Maataloussektorin rahoitus Finnfundissa
Etsitkö sijoittajaa – tutustu rahoitusprosessiin